Scheidingsmediator gaat op zoek naar gezamenlijke oplossing

Zijn er conflicten ontstaan tijdens jullie scheidingsproces? Als scheidingsmediator ondersteun ik jullie graag om een gezamenlijke oplossing te vinden. Zeker bij een scheiding is er sprake van tegengestelde belangen, dit kan ervoor zorgen dat er conflicten ontstaan. Besteed je geen aandacht aan die conflicten? Dan heb je het risico dat ze gaan woekeren, escaleren of verlammen. Om te voorkomen dat er bij een scheiding een winnaar en een verliezer overblijven, is het van belang om het conflict zo snel mogelijk te (h)erkennen en aan te pakken. Bij de oplossing spelen interactie en communicatie een belangrijk rol. Hierin zit namelijk ook vaak de oorzaak van het conflict verstopt. Als mediator help ik de interactie en communicatie weer op gang te krijgen door het gesprek tussen de partijen in het conflict te begeleiden. Wil je meer weten over wat ik als scheidingsmediator voor jullie kan betekenen? Schroom niet om contact op te nemen!

Scheidingsmediator is onpartijdig

Als scheidingsmediator zorg ik ervoor dat jullie allebei aan het woord komen en jullie verhaal kwijt kunnen. Soms stel ik verdiepende vragen als bepaalde kwesties niet helemaal duidelijk zijn. Hierbij worden emoties juist niet uit de weg gegaan omdat zij een belangrijke drijfveer zijn voor ons gedrag. Door het hanteren van deze werkwijze lukt het om helder te krijgen waar het conflict nu écht om draait. Ook ontstaat er weer ruimte en begrip zodat er op zoek gegaan kan worden naar een gezamenlijke oplossing. Zelf ondervind ik geen gevolgen van jullie oplossing dus mij maakt het niet uit wat de oplossing is. Mijn belangrijkste uitgangspunt is dat iedereen zelf het beste weet wat goed voor hem of haar is. In de rol van scheidingsmediator ben ik onpartijdig en doet mijn mening er niet toe. Wil je meer weten over mijn werkwijze bij mediation in Eindhoven? Vul het contactformulier in! Ik zal zo snel mogelijk een terugkoppeling geven.

Scheidingsmediator

Gratis intake bij scheidingsmediator

Wil je eerst weten of het inschakelen van een scheidingsmediator iets voor jou en je (ex)partner kan betekenen? Vraag dan een gratis intakegesprek bij mij aan. Hierin maken we kort kennis met elkaar en komen de hoofdlijnen van het conflict aan bod. Daarnaast geef ik uitleg over het mediationproces en kunnen jullie vragen stellen.

Een belangrijk punt voor mij is dat jij en je (ex)partner allebei willen deelnemen aan het gesprek en jullie je willen inzetten voor het vinden van een oplossing. Is dit niet het geval? Overweeg dan om te starten met een conflict-coaching traject waarbij ik als  conflict-coach individuele ondersteuning bied om weer met de ander in gesprek te komen. Dit kan dienen als een pre-mediationtraject. Wil je hier meer over weten? Mail of bel mij!

Menu