Ik ben Elsa Barelds, eigenaar van Barelds mediation & coaching.

Passie

‘Anderen helpen’ heeft mij altijd in het bloed gezeten. Ik heb dan ook een sociale studie gedaan om mensen te kunnen ondersteunen, iets voor anderen te kunnen betekenen in hun eigen ontwikkeling. Maar het leven loopt soms anders. In plaats van in het beoogde vormingswerk kwam ik in de automatisering te werken. In plaats van werken met mensen werkte ik met computers. Ook dat bleek iets waar ik met veel plezier en enthousiasme mee bezig kon zijn. Toch bleef er iets knagen, en uiteindelijk, na vele jaren als automatiseerder te hebben gewerkt, heb ik de stap genomen me weer te gaan richten op het werken met mensen.
Tussen mijn studie en het besluit uit de automatisering te stappen zit een bewogen tijd. Vol blijdschap, maar ook verdriet over ziekte en verlies, een tijd van conflicten en gelukkig soms ook harmonie. Een leven, waarin ik veel heb mogen leren. Over mezelf, maar ook van – en over anderen.

Scheidingsmediator
Conflictbemiddelaar

Mediation en coaching

Ik heb zelf ervaren dat conflicten je leven totaal kunnen ontregelen, maar ook dat conflicten niet kunnen worden opgelost door een ander een ‘oplossing’ op te dringen. Iedereen weet zelf het best welke oplossing voor hem of haar past, en ieder heeft zijn eigen weg te gaan.

In mijn eigen zoektocht naar oplossingen kwam ik in aanraking met mediation en coaching, en ik was gelijk ‘verkocht’. De uitgangspunten en gereedschappen van mediation en coaching sluiten naadloos aan bij mijn eigen ervaringen en hiermee kan ik anderen ook ondersteunen en begeleiden in het vinden van een oplossing voor hun externe- of interne conflict.

Door het ‘vertalen’ van gebeurtenissen, het bieden van een ander perspectief en het stellen van vragen kan iemand soms net dat zetje krijgen dat nodig is om zelf een oplossing te bedenken voor een conflictsituatie. Als mediator / coach los je niets op voor een ander, maar help je de ander om de eigen behoeften duidelijk te krijgen en zelf, in vrijheid, keuzes kunnen maken.
Om zelf aan de slag te kunnen heb de opleiding tot mediator gevolgd, en de specialisatie familie mediation en echtscheiding. Ik ben ingeschreven in het ADR register als registermediator en conflictcoach.

Sinds een 2019 ben ik als zelfstandig ondernemer actief en heb ik in die hoedanigheid al vele (echt)paren in hun scheidingstraject mogen begeleiden, buren ruzies helpen beslechten en arbeidsconflicten tot een bevredigend einde gebracht.

Menu