Conflict-coach leert je effectief met conflicten om te gaan

Weet je niet goed hoe je met een conflict moet omgaan? Als conflict-coach wil ik je graag ondersteuning bieden om dit op een effectieve manier aan te pakken. Binnen een conflict worden vaak destructieve communicatiepatronen ingezet en steeds maar weer herhaald. Deze breng ik op een niet-beschuldigende manier aan het licht. Zo help ik je als conflict-coach met het verbeteren van jouw communicatievaardigheden en het beter begrijpen waardoor iemand ‘getriggerd’ wordt. Uiteraard hangt het af van jouw behoeftes waar het focuspunt van de coaching op ligt. Soms ligt het focuspunt van de coaching ook op het omzetten van destructief gedrag naar constructief gedrag en het controleren van jouw eigen aannames. Op basis van jouw situatie en behoeftes krijg je passende handvatten aangereikt waardoor je effectief met het conflict leert omgaan. Meer weten over wat ik voor je kan betekenen? Schroom niet om contact op te nemen!

Conflict-coach handelt op basis van principes voor conflict-coaching

Als conflict-coach werk ik volgens de basisprincipes voor conflict-coaching (zoals zelfbeschikking, vertrouwelijkheid en niet-oordelend). Dit komt gedeeltelijk overeen met mijn werkwijze bij mediation in Eindhoven. Toch zitten er verschillende in de manier waarop ik als scheidingsmediator en als conflict-coach te werk ga. Wil je leren om manieren te zoeken die voorkomen dat het conflict escaleert? Wil je beter leren omgaan met conflicten of je communicatievaardigheden in moeilijke gesprekken verbeteren? Dan is conflict-coaching erg geschikt. Hierbij is het doel namelijk niet om conflicten op te lossen maar er beter mee leren te gaan. Wil je ondersteuning bij het zoeken van een oplossing? In dat geval help ik je graag in de rol van scheidingsmediator. Neem contact op als je vragen hebt of meer informatie wilt ontvangen!

Conflictbemiddelaar

Wanneer een conflict-coach inschakelen?

Wil ‘de andere partij’ niet deelnemen aan mediation? Wil je niet deelnemen aan het mediationproces maar wel het conflict oplossen? In deze twee situaties kan conflict-coaching uitkomst bieden. Bij conflict-coaching staat jouw doelstelling centraal en wordt er gefocust op de toekomst. De nadruk ligt dus niet op het onderzoeken van de oorsprong van conflictueus gedrag en emotionele reacties bij de deelnemer. Ook is het geen vorm van therapie of counseling. Wil je meer weten over de verschillen tussen mediation en wat ik voor jou als conflict-coach kan betekenen? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan en dan onderzoeken we waar jouw behoeftes liggen.

Menu